mandag den 29. marts 2010

Triple Choc Brownie

Jeg havde næsten glemt det, tilbage i februar havde jeg bagt muffins, men ville egentlig helst havde bagt Jens Romundstads (Biker-Jens) Triple Choc Brownie, chokoladekage mums, jeg havde set i 4 stjernes middag. Jeg endte med at skrive til ham for at få opskriften, og den fik jeg med glæde og fik også lov til at dele den med Jer. Min kage/brownie blev ikke så heldig, da jeg er tabte den på vej ud af formen, så den er meget rustik!, men ikke noget et lag flormelis over ikke kan klare. Den smager godt, rigtig godt, masser af chokoladesmag, kan varmt anbefale den.

Her er opskriften på Triple Choc Brownie med Jens egne ord:

185 g smør
185 g mørk chokolade
3 æg
3,5 dl sukker
1,5 dl mel
1,5 dl kakao
2 dl hakket hvid chokolade
2 dl hakket flødechokolade

Stil ovnen på 180 grader. Smelt smørret og den mørke chokolade sammen i en kasserolle. Rør den sammen til en smidig creme, der lidt skal ligne Sidney Lee's selvbruner. Lad den herefter køle af. Pisk herefter sukker og og æg luftigt og vend den afkølede chokolademasse i.
Sigt mel og kakao i og rør forsigtigtt sammen. Tilsæt alt det hakkede chokolade og hæld dejen over i en aflang form (ca. 20 cm). Beklæd formen med bagepapir i stedet for at nøjes med at smøre formen. Så er den altså meget lettere at få ud i eet stykke. Min gik en anelse i stykker da jeg skulle have den ud af formen. Bag den i 35-40 minutter. Lad den køle af og skær ud i firkanter.

Tusind tak til Jens for den fantastiske opskrift, håber at der også andre, der vil nyde den:-)

12 kommentarer:

  1. Årh jeg sidder og savler!!! Den skal jeg da bare lave. Vi elsker chokolade herhjemme....mmmmmm TAK!!

    SvarSlet
  2. Som sagt kan varmt anbefales:-)og så der jo masser af chokolade i:-)

    SvarSlet
  3. ELsker chokoladekage! Tror da lige vi skal lave den senere ;)

    SvarSlet
  4. Uhm den lyder lækker lækker lækker!!
    Tak for opskriften til dig (og Jens ;))

    SvarSlet
  5. Hold fast den lyder god! :D Har du set min besked til dig på dette indlæg?
    http://juliarunge.blogspot.com/2010/02/change-away-2.html
    Vil bare lige høre om du stadig er interesseret i en bytter ;o)
    Mvh. Julia

    SvarSlet
  6. Hej Julia, den er fantastisk:-) Undskyld jeg ikke har fået svaret dig, har gjort det nu:-)

    SvarSlet
  7. Har nu prøvet den mumse kage et par gange.
    FANTASTISK! Bare husk!!! At den skal køle af! Ret vigtigt! :D
    Men ellers er det bare om at gå til den! :D

    Enjoy

    SvarSlet
  8. har lige bagt denne kage med P-tærter i hehe nu må vi se om den bliver et hit =D=D

    SvarSlet
  9. Jeg sidder lige nu og ser Biker jens lave mad på kanal 5. og forelskede mig også i hans brownie. Så takker dig for at dele opskriften med os andre, da kanal 5 ikke vælger at lægge opskrifterne ind.
    Og da nogle militær veninder og jeg holder "til middag hos" skal den kage helt klart på bordet når det bliver min tur. Så mange tak.

    SvarSlet
  10. Velbekommen, håber at I kommer til at nyder den også:-)

    SvarSlet
  11. Lyder lækkert, men forstår ikke hvorfor nogen af målene er i g og andre i dl. Syntes det er svært at vurdere hvor meget en dl er i f.els mel fordi hvor meget skal man presse melet eller banke på målet så melet falder på plads. Det samme med chokoladen, der ved man jo ik hvor meget 1 dl fylder før man har hakket det, så svært at vide om det er 50 g eller 200 g man skal købe hjem.
    Men må jo prøve at se om jeg kan regne lidt på det, udfra hvad kogebøgerne siger at 1 dl svarer til i g.
    Tak for opskriften

    SvarSlet
  12. Mel og kakao behøver ikke være så præcist. Jeg tager altid bare et decilitermål og "dypper" i melet ;)
    Jeg synes tilgengæld at de 185 er et underligt antal, og hvad skal man med resten af pladen, når det er en 200g plade? - Derfor har jeg altid taget 200g af hver, og også til dem der skal hakkes.

    Måske bliver min ikke helt som Jens', men den er i hvert fald stadig god ;)

    SvarSlet