fredag den 11. februar 2011

Gabriels sygdom!!

Her kommer første indlæg efter min pause, og det bliver et langt et om Gabriel og hans sygdom eller hvad man nu skal kalder det.
Jeg har haft svært ved at skrive om, da jeg, for det første, ikke synes det var noget stort som hos June og Mia, og for det andet har været svært at sætte en dianose på, da der er flere ting, der alle er forbundet.
Gabriel sætte sig fast i mit bækken, da jeg var 28 uger (det er tidligt, for dem der ikke ved det) og skævt viste det sig senere, efter en meget lang og meget tæt på kejsersnit fødsel.
Han blev født efter 36 timer med veer med sugekop og et klip til hjælp (av skulle jeg hilse at sige) med hans ene fød liggende op af skinnebenet, dette er åbentbart meget normalt, men vi blev derfor henvist til fysioterapien og fik besøg af den skønne Anita, der viste os nogle strækøvelser og vi skulle så efter et par uger ud til hende.
Derefter kom 1 uge på hospitalet, hvor Gabriel tabte sig alt for meget og min amning ikke fungere og aldrig rigtig gik i ordentlig i gang.
I Gabriel første år var vi hos Anita hver 3 uge/14 dag, fødden rettede sig hurtigt ud, men så var han skært i hovedet, kunne kigge mere til den ene side end den anden, hælte med det ene øre, og så kom benene, vi jokkede lidt med, at det bare var fordi, han var så glad for Anita, at han blev ved med at finde på nye ting.
Gabriel har aldrig fundet sine fødder, og havde problemer med at sidde på gulvet, og det viste sig at hans lægge var understrukket og flere strækøvelser fulgte.
Dette blev der selvfølgelig taget hensyn til da Gabriel begyndte i vuggestue 1 år og 11 måneder gammel, vi tog rigtig lang indkøring og holdt 2 uger fri efter 1 måned omkring hans fødselsdag, derefter fulgte 4 måneder, hvor Gabriel var mere hjemme end i vuggestue, han blev ved med at få feber og blive syg, han havde kun 2 hele uger og de var ikke i træk.!! Vi var selvfølgelig til lægen, og der var ingen betændelse eller noget, tilsidst fik 2 pencillinkure på 3 uger ham tilbage på benene.
Han var rask en hel måned, så kom betændelserne tilgengæld, mellemøre og hals, aldrig lungebetændelse skønt der er masser af det på hans stue. Martin og jeg fik også en omgang halsbetændelse, mig 2 gange på 1 måned.
Hele tiden fik vi af vide, det var meget normalt, når børn begynder i vuggestue, han gik stadigvæk ikke uden støtte, men det var også meget normalt, når han havde været syg.
Endelig begyndte det at blive varmt og Gabriel begyndte at blive rask, endelig i sommeren begyndte han at gå uden støtte, nåede at vise alle det, Anita, vuggestue, hele familien, dette varede 10 dage, og han havde ikke været syg, faldet eller noget. Derefter blev fysioterapien hos Anita intencifiseret og vi begyndte at gå der en gang om ugen, og blev desuden henvist til børneafdelingen omkring hans fødselsdag, da det viste sig han slet ikke var vokset på det sidste. Vi var heldige at få en afbudstid, og han blev testen for muskelsygdom, der var negativ, men let forhøjet stofskifte, der også kan medføre muskelsmerte og svaghed.
Da han igen henover efteråret blev syg hver 14 dag, samtidig med at jeg begyndte at arbejde, blev han desuden henvist for at få tjekket hans inmunforsvar og flere blodprøver fulgte, samt vægt og højdekontrol.
Efter flere hals og melleørebetændelse, 3 de sidste par uger har vi haft Gabriel forbi en øre-næse-halslæge, der har akuthenvist han til Rigshospitalet for at få fjernet mandler, polypper og evt lagt dræn, småbørn skal åbenbart ikke snorke, slet ikke som Gabriel, der har let apnø.

Lang historie som noget fysisk, der viste sig at være mere, og det er ikke meget normalt...
Tak hvis I har læst med så langt, lige nu venter vi på flere blodprøver og på Rigshospitalet...

6 kommentarer:

 1. Puha - sikke en omgang..
  Vil ikke sige så meget, blot sende mange tanker i jeres retning..

  SvarSlet
 2. Tak Tine, det er sødt af dig:-)

  SvarSlet
 3. Kære Søde Rikke!

  Man kan ikke gradbøje bekymringen for et sygt barn, uanset hvad diagnosen lyder på! Du skal ikke tro, at det er mindre hårdt for dig, eller at nogen sidder og tænker, at du er et pyllerhovede! ;-)

  Personligt sidder jeg med tanker om, at det må være skidehårdt, når ens barn HELE tiden er syg på den måde. Og at det må gøre det endnu mere hårdt for dig, fordi du oveni købet ikke synes, at du har "ret til at beklage" dig.

  Selvfølgelig har du det! <3

  Man har også lov til at tænke, at nu gider man fame ikke mere. Og at det ikke var, hvad man havde forventet, er en sorg.

  Jeg håber virkelig at de nye blodprøver hjælper Gabriel på vej. At de kan give jer nogle svar, så han kan hjælpes.

  Kram og tanker herfra.

  SvarSlet
 4. Tak June for din forståelse:-)

  SvarSlet
 5. Puh ha sikke et forløb:( Mange tanker her fra! Og god bedring med Gabriel. Det er så hårdt når ens barn ikke har det godt!

  SvarSlet