fredag den 30. december 2011

Gabriels sygdom 2!!

Første del af Gabriels sygdom kan du læse om her!
Gabriel blev opereret på rigshospitalet den 31. maj og fik fjernet mandler, polypper og lagt dræn. Det gik rigtig godt, han tog et ordentlig tigerspring bagefter, indenfor en måned voksede en sko og tøjstørrelse, gik fra 2 ord i træk til hele sætninger på 5-6 ord, og snakkede hele tiden, der kom nye ord på hver dag.
I samme periode fik han diagnosen spastisk lammelse i meget mild grad. De fleste med diagnosen har haft en hjerneblødning under graviditeten, inde i moderens mave eller under fødsel. Det har Gabriel ikke, derfor er det en klinisk diagnose. Han er kun ramt fysisk og på ingen måde mental hæmmet. Og hvad betyder det så? At han ska fortsætte med fysioterapi og have special sko, og at han indtil han er færdig med at vokse, vil have problemer med at gå, især i de perioder hvor han vokser.
Det var hårdt at få diagnosen, mest fordi man ikke vil have nogle, men nu er det okay. Visse ting er lettere, når man har en diagnose bag, og offentlige instanser lytter bedre, når der er en overlæge, der skriver.
Gabriel begyndte i børnehave i oktober, i en lille en med kun 13 børn, han blev selvfølgelig lidt syg i starten med de nye omgivelser, men ellers har han taget det godt, er dog ekstrem træt, skal stadigvæk bruge mere energi på at gå end andre børn, og han er stædig som sine forældre, og vil være med til det hele:-)
Gabriel har gået til kontrol for højde og vægt mod hinanden og mod alder, og i november nåede han ind på alle kurvene, og i de sidste 3 måneder har han taget 1 kg på om måneden.
Fouden lidt snot-næse og sygdom i starten af børnehaven, har han ikke været syg i denne vinter, så vi må jo sige, at det går godt:-)
Den 22. december fik han taget endnu en blodprøve for d-vitamin og kalk, og den vil vi høre om i den nye år, ellers er vores næste tid i juli, foruden fysioterapi hver uge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar