torsdag den 2. september 2010

Rov!!

Eftersom vores have kun er 40 km2, hvor halvdelen er teresse, har vi ingen træer. Faktisk var der 3 i haven, da vi overtog huset, 2 alt for store stedsegrønne træer og 1 mandeltræ, der var de tidligere ejers kærlighedstræ (snak om dårlig feng shui-karma) så de blev alle 3 braget ned.
Jeg vil gerne have et æbletræ, der ikke bliver så stort (vi har krav om max. højde på 2,10 m) og gerne med 2 sorter på, men det har vi ikke lige fået gjort endnu.
Men jeg har sørget for at notere mig, hvor der er æbletræer i Vanløse, der er så store eller står så tæt på hækken, at der falder æbler ud på fortorvet, og i går var jeg på rov og se hvilken fangst, faldt også over en mirabeltræ:-)
Så i går brugte jeg det mest af aftenen på at skære frugt ud, og dette blev det endelig resultat:
Til Gabriels morgengrød er der i øverst til højre æble- og mirabel-mos eller det bliver det i hvert fald, når jeg får det blendet, der er også en halv kiwi i, Gabriel ikke gad at spise.
I venstre øverste hjørne er der mirabel-mos, igen når det bliver blendet, skal også bruges til Gabriels morgengrød til ekstra smag til æblemos.
Nederst er der æble-delen til gammeldags æblekage, skal fryses ned og bruges til Gabriels fødselsdag.
Har også fået lovning på nogle æbler fra min onkel og lov til at gå på rov i en have hos en jeg stødte ind i på min rov-tur, det glæder jeg mig til, så kan der kommer flere lækkerier i fryseren, og så ser jeg frem til at kunne servere masser af æblekage gennem vinteren:-)

2 kommentarer: